Mindenki vitatkozhat arról, hogy melyik szőrtelenítő megoldás a jobb vagy rosszabb.. Szerintem az a legjobb ha mindenki a saját tapasztalatai alapján ítéli meg a szőrtelenítés különböző fajtáit. Íme az én tapasztalataim.

Kezdjük azokkal amiket nem alkalmazok, csak kipróbáltam (vagy még azt sem).

Első a lézeres szőrtelenítés. Mindenki tisztában van vele, hogy először is egy majd több égő érzéssel társuló hercehurcán kell átmennie ahhoz, hogy végleges eredményt érjünk el, ráadásul nem a legkedvezőbb áron. Ha még egy alkalmas lenne, talán népszerűbb és elterjedtebb lenne a köreinkben. Nekem még nem volt szerencsém kipróbálni, de már hallottam róla, hogy nem a legkellemesebb dolog.

Epilátor. Nagyon sokáig álmodoztam egy jégakkus epilátorról (mert az nem fáj...) és arról, hogy milyen jó lenne utána hosszú napokig élvezhetem a selymes bőrt. Egyszer szántam rá magam arra, hogy egy sima epilátort ki is próbáljak (bevittem mellé egy adag fagyasztott borsót mert én hiszek a jégakkuban). Kb. fél órát szenvedtem vele mire sikerült egy vékony csíkot sikeresen leszednem a lábamról. Hadd ne mondjam mennyire ideges és feszült voltam az elvesztegetett időtől és a fájdalomtól (nem hatott a borsó).

Gyanta. Áucs! Csak ezt tudtam mondani. 3 hétig virítottam nagy kockákkal a lábaimon mert 2 csík után feladtam és persze a szőr hagymái látszódtak a lábamon. Mi volt a problémám a gyantával? Kábé ugyanaz mint az epilátornál, csak pluszban még a bőrömet is leszedte a gyanta. És utána meg dörzsöljem bele azt az olajos kendőt... hogy az mennyire csípett...  Határozatlan

Csiszoló szőrtelenítő. Szegény húgom.. Ezt igazából ő próbálta ki nem én és a legrosszabb helyen... a hónalján. Én végeztem a gyakorlatot és nem sikerült valami fényesen. Nem igazán akart leszedni semmit és a húgom meg már szenvedett a fájdalomtól. A bőre kicsit kipirosodott szóval hagytuk az egészet a fenébe. Én ésszerűen ajánlottam neki, hogy tegyen rá testápolót. Hiba volt. Visított a fájdalomtól annyira csípte a bőrét. Egy hétig sebes volt neki. Nevetés

Szőrtelenítő krémek. Hatásos megoldás a borotva elvén egy pöppet drágábban... Egyszer vettem valami habot a lábamra... Csak az egyikre volt elég.

Borotva. Szerintem ez egy egyszerű és nagyszerű megoldás. Gyors, kéznél van ,igaz nem tart sokáig, de nekem megfelel. Sokan azért vannak ellene, mert szerintük (tévesen) erősíti a szőrszálakat. Ez olyan felvetés mint az, hogy a hajvágástól jobban nő a haj. Nem éppen igaz. Azért érezzük erősebbnek a szőrt borotválás után, mert éppen csak egy kis része emelkedik ki a bőrből és ez nem hajlik olyan könnyedén, és felfele áll. De aki még mindig hisz ebben az elvben, hát hajrá, ha nekik jobb a fájdalom és a pénz költése tessék. Nevetés

Remélem azoknak akik nem voltak tisztábban a lehetőségekkel segítségül tudtam szolgálni. Aki esetleg profi ebben a témában remélem nevetett egy jót és tud ellenpéldával szolgálni.

Go to top