Ugye nem kell bemutatom a The fox (What does the fox say?) című számot senkinek? A Foxtoxot viszont gondolom annál inkább, mivel ez egy nemrég kitalált és megalkotott internetes program, ami sokunknak hasznára válhat.

Kevesen tudják, hogy sok kozmetikum tartalmaz hormonálisan aktív vegyületeket, melyek egészségügyi problémákat okozhatnak (főként serdülőkorban lévő gyerekeknél). Azt meg főleg kevesen tudják, hogy mik is ezek a vegyületek valójában.

Szerencsére itt van a Foxtox, ami segít nekünk ezen kozmetikumok kiszűrésére. Nem kell mást tenni, csak a termék vonalkódját kell megadni és ez a kis okos program máris megmondja nekünk, hogy veszélyes kozmetikummal van-e dolgunk.

Akinek iPhone-ja van, az szerencsés, mert a Foxtox ezekre a típusú telefonokra ingyenesen letölthető. Csak lefényképezed a vonalkódot és egyből jelzi, hogy szabad-e a vásár. Sajnos akinek androidos telefonja van, annak ennél egy picivel nehezebb a dolga. Ehhez ugyanis mobilnet kell, amivel megnyitja a Foxtox oldalát és ott be kell gépelnie a vonalkód számát. Ugyanez vonatkozik a számítógépekre. Remélem lassan letölthető lesz Androidra is.

Másik hátránya a programnak, hogy nem minden vonalkódot ismer fel és csak néz bambán, hogy ez miez? Emellett aki nem tud németül, annak egy kicsit nehéz eligazodni az oldalon, ugyanis ez  egy német program.

Ennek ellenére szerintem ez egy remek és hasznos program az egészségtelen anyagok kiszűrésére. Próbáljátok ki bármelyik kozmetikummal, legyen az tusfürdő, smink, arckrém, fogkrém, stb.

Go to top