Veled is volt már olyan, hogy reggel eltervezted, hogy mit csinálsz, de valahogy semmi sem úgy sikerült? Egyszerűen minden elromlik, mindent elrontasz?  Fel tudna robbanni ilyenkor az ember lánya. Ekkor jön az a bizonyos barát/családtag (aki azt hiszi jót tesz) és megkérdezi "Mi a baj?". Na  ilyenkor elszakad a cérna, kiborul a bili és a legszívesebben megfojtanánk az illetőt, csak mert emlékeztetett minket erre a rémes napra.

Igen, mindenkivel megesik, velem is. Mit lehetne tenni az ellen, hogy szeretteink fejét leüvöltsük?

Hihetetlen, de a mozgás segít levezetni a dühödet bármikor. Később könnyebben kezeled ezeket a stresszhelyzeteket.  Ha nem sportolsz, akkor püfölj el egy párnát vagy a tesódat (Nevetés csak viccelek, ne bántsátok egymást). Kapcsolj be egy pörgős zenét és tombolj ahogy csak tudsz! Ugrálj, pörögj, lóbáld kezed-lábad, rázd a fejed, érezd ahogy a feszültség kiszáll belőled!

Nem vagy az a mogós típus? Meditálj! Kapcsolj ki, ürítsd ki a fejedet és csak érezd ahogy a leveő áramlik tüdődből ki-be. Ha akarsz bekapcsolhatsz meditációs zenét, gyújthatsz gyertyát. Arra ügyelj, hogy senki ne zavarjon meg közben.

A meditáció egyik könnyebb változata a mandala készítés. A mandala jelentése kör, ív, korong. A jógik használták az elmélyedés eszközeként.
A mandalához végy egy papírt, vonalzót, színes ceruzát, filcet vagy festéket, grafitceruzát, körzőt. Rajzolj egy kört a lapra. A körbe rajzolj egyre kisebb köröket. Ezután fogd a vonalzót, a grafitot és felezd el a köröket, majd ezeket felezd el és így tovább ameddig meg nem unod. Ezután tetszés szerint színezd ki a réseket. Koncentrálj, nehogy kicsússz a vonalakból és ne törődj az idővel. Hagyd, hogy elméd kikapcsoljon.

Ha segítettem írjátok meg (ha nem akkor isNevetés),
xoxo Rimokka

Go to top