Itt a szünidő, a nyár, hőség. Ilyenkor képesek vagyunk délig is az ágyban fetrengeni és miután felkeltünk használhatatlanok, nyűgösek vagyunk. Mit tegyünk a nyári lustaság ellen?

Aludjunk el időben. Igen nehéz dolog, mert este történnek a legizgisebb dolgok, a bulik. De hétköznap, amikor sehova nem mész igazán le lehet feküdni időben.
Mobilra le lehet tölteni egy app-ot ami segít neked ebben! A Sleep as Android nevű alkalmazás segít időben felkelni, szól ha itt az alvásidő, kellemes madárcsicsergésre vagy akár nyári vihar hangjára is ébredhetsz vele és ezeken kívül kiválaszthatsz különböző feladatokat amelyeket az ébresztés alatt kell elvégezned (addig nem állítja le az ébresztést, míg készen nem vagy).

Ha reggel még mindig eléggé kómás vagy készíts egy ébresztő koktélt magadnak. Végy egy lime-ot, mosd meg és vágd fel. Tedd bele a darabokat egy pohárba és törd fel őket mozsártörővel.
Adj hozzá egy kis felkockázott ananászt és öntsd fel két és fél deci ananászlével, majd keverd meg.

Ha nem tudsz aludni, végy egy forró fürdőt, a vízbe pedig cseppents egy két csepp levendulaolajat. A levendula illata ellazít, relaxáló hatással van így könnyebben ágyba bújsz utána. Figyelj, hogy naponta mozogj egy kicsit mert a fölösleges energia is fenntarthat este.

 

Go to top