Ahogy már említettem, a hajam a sok festés után (főleg egy bizonyos hajfesték után) javíthatatlan állapotba került. Vagyis csak azt hittem. Elmentem a fodrászomhoz aki ezt ajánlotta nekem, mint csodaszert. Amikor már szinte sírva fakadtam mert úgy törtek le a hajvégeim egy fésülés után, úgy döntöttem belevágok, nincs mese. Megcsináltam, kipróbáltam. Na de hogyan működik ez és mi lett a végeredménye?

Ez az egész eljárás 4 lépésből áll és röpke 3 órás.

  1. Hajmosás. Egy speciális samponnal 10 percen keresztül mossák a hajunkat. Ez a sampon megnyitja a haj kutikuláit, így a haj be tudja fogadni a keratint. Ezután ne akarjátok megtudni, hogy hogyan nézett ki a hajam.. akkor azt hittem, hogy ezt rendbe hozni? ÁÁ lehetetlen. De a fodrászom bebizonyította, lehetséges!
  2. Hajpakolás. Most jön a keratin. Miután kifésülte és megszárította hajunkat a fodrász, tincsenként szépen lassan felkeni a pakolást az egész hajra. Nem kell mondanom, hogy ez tartott majdnem a leghosszabb ideig. Ráadásul a keratin "illata" nem a legjobb (ecet), és mint a nagyon ammóniás hajfesték, csípte a fejbőrömet.
  3. Vasalás. Bizony! Mosás nélkül fodrászunk belevasalja a hajunkba a pakolást. Ezt is tincsenként, méghozzá nekem 15x húzta át egy tincsen. Nem, ez nem károsítja a hajat. Ezzel zárta le a kutikulákat. Még itt is kellett fésülgetni a hajamat, mert a keratin összeragasztotta az egészet. Gondolom, mondanom sem kell, most mennyire volt büdös az egész.
  4. Újabb hajmosás. Szépen lemossa fodrászunk a hajunkat és megszárítja. A hajam végeredményben egyenes volt, fényes és puha.

Ez volt már lassan két hete és a hajam azóta is selymes, puha, fényes és egyenes vasalás nélkül. Persze 3 hétig ezután az egész után semmiféle hajvasalóval vagy hajsütővel nem szabad hozzáérnem a hajamhoz, de nem is bánom, mert a hajam gyönyörű. Nem is hullik már és kevésbé kócosodik. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, mert lehet, hogy 3 óra de a hajad ezt 6 hónapig élvezni fogja és ha vigyázol rá, utána se lesz rá panasz!

 

Go to top