Ki ne szeretné, hogy haja egészséges, dús, fényes és selymes legyen minden nap? Valakinek már alapból csodás haja van, de ennek megtartásához is meg kell tennünk egy két dolgot. Én például nagyon szép hajjal lettem megáldva, de voltam olyan bolond, hogy elkezdtem festetni és szépen tönkre is tettem mindent. Most elárulom, hogyan tarthatod meg vagy szerezheted vissza hajad szépségét.

  • Az első és legfontosabb dolog, hogy megfelelő vitaminokkal lásd el a tested, hogy táplálni tudja a hajadat. Elsősorban cinkre és biotinra van szüksége a hajadnak. Ha ezeket étel formájában nem tudod bevinni a szervezetedbe akkor kezdj el egy vitaminkúrát. Többféle kapszulát is lehet választani a boltokban, gyógyszertárakban. Kutattam egy kicsit és én a Dm saját terméke mellett a Das gesunde plus Haar Vital Komplex vitamintabletta mellett döntöttem. Hogy miért? Azt következő cikkemben elárulom.
  • Ha azt szeretnéd, hogy hajad hosszabb legyen és frissebb akkor próbáld ki a csalán sampont. Serkenti a vérkeringést a fejbőrödben, így elősegítve a káros anyagok tovább áramlását és a haj növekedését. Ugyanilyen hatással van hajadra a meleg is, de ezzel óvatosan kell bánni. A meleg víz, levegő könnyen töredezetté és szárazzá teheti hajadat.
  • Ne fésüld sokat. Jó, nem azt mondom, hogy menj mindenhova kócosan, hanem, hogy bánj óvatosan a hajaddal. Válasz inkább puha sörtéjű hajkefét. Vizes hajat pedig nagyon óvatosan és ritkán fésülj, mert töredezetté teheti hajadat!
  • Csínján a hajvasalóval és hajsütővasakkal!
  • Használj balzsamot minden hajmosás után, de a hajtöveket ne kend be!
  • Kerüld a hajgumit. Ha mégis össze kell kötnöd a hajad, válassz olyan hajgumit aminek nincsen fémes része.
  • Érdemes félévente ellátogatni a fodrászodhoz egy kis vágásra.
  • Ha hajunk száraz és töredezett, akkor próbáljuk ki a keratinos hajpakolást. Megnyitja a hajszálakat és táplálja őket. Igaz, kicsit drága, de egy alkalommal megéri és hajunk hálás lesz érte. (Egy mellékhatása van a pakolásnak, teljesen kiegyenesíti a hajat. De nem kell félni, ezt a haj pár hónapon belül kirúgja.)

Ezek igazán apró dolgok és ha mindenre odafigyelünk, észre se vesszük és máris gyönyörű, hosszú hajkoronánk lesz.

 

Go to top