Nyáron a hajunk sok káros hatásnak van kitéve. Gyorsan száraz, töredezett, fakó lehet ha nem vigyázunk rá megfelelően.

Mielőtt kilépnénk a napra az az első dolgunk, hogy bekenjük a testünk fedetlen részét naptejjel, a szánkat is UV szűrős balzsammal ápoljuk, akkor a hajunk miért maradjon ki?
Több fényvédő hajsprayt is lehet kapni a drogériákban ami nem csak a nap sugárzásától véd meg, hanem hidratál, fényessé teszi a hajadat és a klóros és sós víz káros hatásaival is felveszi a harcot. Ha festett hajad van, jobb ha olyan sampont használsz ami kifejezetten festett hajra van, hogy megvédje a színét. Sajnos egy idő után azonban ezek sem védenek meg, szóval az a legbiztosabb, ha kendőt vagy szalmakalapot veszel fel (nem kell egész nap, a lényeg, hogy ne tedd ki a hajad hosszú ideig a nap káros hatása alá).

Amikor hazaértél a strandról, mosd ki a klóros/sós vizet a hajadból, használj balzsamot (a kedvencem a mézes pakolás)! Vigyázz ne mosd minden nap a hajad, az csak gyorsítja a haj kifakulását. A legjobb ha ezeken a meleg napokon nem szárítod meg a hajad. Hagyd, hogy a lágy nyári szellő megszárítsa, fényes és selymes lesz tőle.

Ha ezekre odafigyeltek, nyáron sem kell a roncsolódott hajtól tartanotok. Mosoly

Go to top