Normális, zsíros, száraz vagy esetleg érzékeny a bőröd? Nem tudod mit tehetsz a bőrödért, hogy szép és ápolt legyen nap mint nap? Ebben a cikkben (bármilyen is legyen a bőrtípusod) segítek, hogy a legjobb formádban légy!

Sokféle bőrtípus létezik, mégis szinte az összes bőrnek ugyanarra van szüksége... ápolásra. Felállítok nektek pár szabályt amit érdemes betartani a szép bőrt szeretnétek.

  1. Sok folyadék. Nemcsak a bőrödnek, de az egész testednek szüksége van vízre. Ha eleget iszol naponta, azzal salaktalanítod a tested, azaz kevesebb esélye van a pattanás és a száraz bőr kialakulásának.
  2. Mindig mosd le a sminked elalvás előtt! De ne csak a szempillafestéket, hanem az alapozót, a pirosítót, a rúzst, mindent. Roncsolhatja a bőröd ha nem így teszel.
  3. Ne használj túl sok sminket. Főleg ne akkor ha érzékeny és pattanásos a bőröd. Hagyd levegőzni a bőröd. Ha mindenképpen alapozót szeretnél használni akkor ajánlom a Maybelline affinitone mineral alapozót. Olaj és illatanyag mentes és hagyja a bőrt levegőhöz jutni.
  4. Minden nap mosd meg az arcod. Én speciel minden nap más arclemosót használok (másképp nem bírja a bőröm). Egyik nap Clean and clear tonikot, másnap a Neutrogena wave arctisztító gépet (Emlékeztek rá? Jó kis kütyü.), azután Avon clearskin arclemosót, de néha szimpla hideg vizet. Találd meg a megfelelő terméket a számodra és minden este mosd meg az arcod.
  5. Használj bőrradírt! Heti egyszer-kétszer bőven elég. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, a bőröd fellélegzik és a hidratáló krémek jobban felszívódnak.
  6. Hidratálj! Nedvességet visz a bőrbe, viszont súlyos mértékű akné esetén nem ajánlott. Én bőrradírozás után szoktam használni, de ha szárazabb a bőröd több alkalommal is jól jöhet.
  7. Mindig használj napvédő krémet! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az UV sugárzás milyen rossz hatással van a bőrre.

Remélem segítettem ezzel a kis listával. Mindig figyeljetek oda, hogy a bőrtípusotoknak megfelelő terméket használjatok vagy ha semmi nem használ, akkor kérjétek bőrgyógyász segítségét ! Ha ezekre a szabályokra odafigyeltek, akkor nem kell többet aggódnotok a bőrötök szépsége miatt.

 

Go to top